Автор: Христина Колева, Труд. Следвайте Гласове в Телеграм.Международният олимпийски комитет (МОК)

...
Автор: Христина Колева, Труд. Следвайте Гласове в Телеграм.Международният олимпийски комитет (МОК)
Коментари Харесай

МОК пуска руснаците на Олимпиадата в Париж?

Автор: Христина Колева, " Труд ". Следвайте " Гласове " в Телеграм.

Международният олимпийски комитет (МОК) е удостоверил позицията си да допусне съветските спортисти на Игрите в Париж. Това заяви за телевизия " Рай " шефът на Националния олимпийски комитет на Италия Джовани Малаго.

Според Малаго МОК е удостоверил позицията си по отношение на допускането на руснаци и беларуси до Олимпийските игри през 2024 година на видеоконференция, извършена през днешния ден. Организацията реши, че спортисти от тези страни могат да вземат участие в надпревари без химн и байрак.

На 11 март Guardian заяви, че управляващите на Обединеното кралство са поискали от главните спонсори на Олимпийските игри да окажат напън върху МОК, с цел да попречат на съветските спортисти да се състезават. Търсено е подпомагане от Coca-Cola, Intel, Samsung и Visa.

Преди 2 дни МОК разгласи, че обмисля опцията за самостоятелно допускане до надпревари за съветски и беларуски спортисти. Беше маркирано, че единствено спортисти, които не са подкрепили провеждането на войната в Украйна и не са нарушили антидопинговите правила, ще могат да получат позволение да се състезават в интернационалните шампионати.

В същото време министерствата на външните работи на Полша, Англия, Литва, Латвия и Естония се опълчиха на връщането на съветски спортисти на интернационалните шампионати, заяви уеб сайтът на полското външно министерство.

Външните министерства на петте европейски страни показаха страдание, че Международният олимпийски комитет (МОК) употребява опасенията на докладчиците на Организация на обединените нации като опрощение да промени позицията си по отношение на руснаците. Те подчертаха, че локалните спортисти са спонсорирани и подкрепяни от държавни управления или компании, които поддържат Кремъл, заради което присъединяване им в шампионати е нежелателно.

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР